PROJEKT 7
Privát lakás

 

Helyszín
Budapest, Hangya utca

Tervezés
2008. április –
2009. március

Átadás
2009. szeptember

Projekt 1 Projekt 2 Projekt 3 Projekt 4 Projekt 5 Projekt 6

Projekt 7 Projekt 8 Projekt 9 Projekt 10 Projekt 11

 

Projekt 7 - PRIVÁT LAKÁS

Rövid változat
Az előzőleg itt élő család számára, minden részletében precízen megtervezett lakás átalakítása: másik család, másik életforma, másik stílus.

Hosszabb változat
A budai domboldalon kb. 2004-ben épült társasház alagsori lakása – mely még így is remek panorámával, és közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik – átalakítása volt a feladat. Az előző, minden részletében kidolgozott lakás stílusa ugyanis egyetlen ponton sem volt fedésben az új tulajdonosok ízlésével. A belső tér a teljes területen kör alaprajzú. Az eredeti terv szerint, logikusan, élhető módon kerültek be a megfelelő méretű, funkciójú helyiségek a külső ívre, a kör közepén volt a konyha – étkező - nappali együttese. Nem teljesen voltam elégedett a térszervezéssel, így rengeteg vázlat készült a konyha áthelyezésének lehetőségeiről. Ezzel párhuzamosan a megbízók beköltöztek a lakásba, hogy megtapasztalhassák az adott tér előnyeit, hátrányait. Végül számukra megfelelő volt a konyha az eredeti helyen, csupán jelentős stílusmódosításra, és apró finomításokra kerülhetett sor. A konyha, az étkező bútorai egyedi gyártásban készültek, saját tervek alapján. Akárcsak a nappali könyvespolca, valamint a teljesen új elemként megalkotott kandalló. Sikerült olyan ülőgarnitúrát választani, mellyel a nappali pillanatok alatt átrendezhető akár a család aktuális igénye szerint, akár kisebb-nagyobb vendégség miatt.
Igény volt egy otthoni munkahely kialakítására is, mely elveim ellenére, de a kötöttségek figyelembevételével a hálószobába került.
A lakást a megbízók nagyon szeretik ebben a formájában, és büszkék arra, hogy bizonyos pontokon részt vehettek a tervezésben.