PROJEKT 6
Novartis

Új iroda a Bartók Béla úton

 

Helyszín
Budapest, Bartók Béla út 41.

Tervezés
2004. szeptember –
2004. december

Átadás
2005. tavasz

Projekt 1 Projekt 2 Projekt 3 Projekt 4 Projekt 5 Projekt 6

Projekt 7 Projekt 8 Projekt 9 Projekt 10 Projekt 11

 

Projekt 6 - NOVARTIS

Rövid változat
Ahogy – ha jól emlékszem, a Domus reklám is mondta annak idején – ha még emlékszik rá valaki: „Doktor úr, doktor úr! Nem fér be a… …régi szekrény az új házikónkba!” Nagyjából ezt írhatnánk jelen munka „borítójára” is. Nagy cég, nagyszabású költözése, új irodába – régi bútorokkal. Mi lehet akkor új…?

Hosszabb változat
Feladat egy új építésû irodaházba áthelyezni a régi bútorokat és átültetni a régi irodai szobaelosztást. További feladat a közösségi terek, valamint a recepció kialakítása. Az iroda a szokásos, ám a recepciót kiemelném…

Koncepció
Olyan recepció létrehozása, mely a belépôt meghökkenti, a hazai, és külföldi partnerek számára nyitott, merész, lendületes cég – üzleti partner – benyomását kelti.

Szempontok
Az adott térben extrém térszervezésû recepció kialakítása nem volt lehetséges. Így a pult megjelenésére koncentráltam. Nagy hangsúlyt kapott a fény.

Anyaghasználat
A pult könyöklôje látszóbeton. A „tartószerkezet” savmart üveg, amit bederít a fény. A valódi szerkezet nem látható, a fény homogén. Így a pult „lebeg”. A pult mögötti elôtétfalba került a logó, ahol rengeteg kísérlettel létrehoztam az arculati kézikönyvnek megfelelô világító logót.