PROJEKT 5
Gyógyszertér

Gyógyszertár Hálózat

 

Helyszínek
Budapest Sport Aréna
Buszpályaudvar,
Auchan (Soroksár, Csömör, Kecskemét, Maglód, Székesfehérvár, Miskolc),
Plaza (Debrecen,
Gyôr, Szeged, Szolnok),
Gödöllô,
Kaposvár,
Nyíregyháza,
Szombathely

Tervezés
2007. február – 2008. augusztus

Épületek átadása
2007. június – 2008. december

Építész
Vonnák Kata, Fáy Piros

Kommunikációs Ügynökség
Lastminute Advertising www.rentabrain.hu

Projekt 1 Projekt 2 Projekt 3 Projekt 4 Projekt 5 Projekt 6

Projekt 7 Projekt 8 Projekt 9 Projekt 10 Projekt 11

 

Projekt 5 - GYÓGYSZERTÉR

Rövid változat
Funkcionalitás, célcsoportreleváns, egyértelmû formakódolás, mégis újszerû megoldások, szinte bárhol megvalósítható koncepció, amely sorozatba illeszthetô, arculat koherencia. Nagyjából ezeknek kellett megfelelni…
…ja, és persze még sok minden másnak is.

Hosszabb változat
A gyógyszertárhálózat kialakításával kapcsolatos elsô megbízói megbeszélés 2007 februárjában volt. Itt fektettük le a kialakítással kapcsolatos alapkoncepciót.

Koncepció
A ma Magyarországon járatos gyógyszereladási módszertôl jelentôsen eltérô rendszer kialakítása, országos szinten bevezetése, nyitás a „mûvelt nyugatra”. Felismerés annak, hogy a XXI. sz.-ban már hogy nem lenne szabad…

Szempontok
A gyógyszerészközpontú eladási rendszer megszüntetése, és a vásárló- – FIGYELEM! NEM BETEG – központú üzlet és üzletpolitika bevezetése. Officina kialakítása vásárlótérként, rengeteg szabadon elérhetô termékkel, az eladótérben azonnali online és személyes tájékoztatással. Szûrôszoba kialakítása a diszkrét, és ily módon teljes körû tanácsadás érdekében.

Térszervezés
Minden ponton a legújabb rendeletnek eleget téve. Officina: A gyógyszerész munkáját segítendô tárolórendszerrel (saját ötlet alapján, az asztalossal közös fejlesztés, levédése folyamatban), a vásárlók kényelmét igényeit szem elôtt tartva, a reklámhordozók bekerülését, mûködôképességét figyelembe véve és szigorúan szabályozva került kialakításra. Szûrôszoba: elsôdleges cél a vevôk maximális és diszkrét kiszolgálása. Másodlagos cél az ügyeletes gyógyszerész kényelmét biztosítani. Labor, raktár, teakonyha, öltözô: a gyógyszerészek igényeinek maximális szem elôtt tartásával, valamennyi bekerülô eszköz betervezésével, jó hangulatú, kellemes munkakörnyezet kialakítása volt a cél.

Valamennyi bútor egyedi gyártásban, terveim alapján készült.
2009. év végéig 15 Gyógyszertér működött az országban. Ezt követően a teljes hálózatot eladták, az új tulajdonos visszaalakította az üzletbelsőket a hagyományos gyógyszertárrendszerré.

.