PROJEKT 4
Családiház

Szentendre

 

Helyszín
Szentendre, Petôfi S. u. 11.

Tervezés
2006. február – 2008. április

Épület átadása
2007. nyár

Projekt 1 Projekt 2 Projekt 3 Projekt 4 Projekt 5 Projekt 6

Projekt 7 Projekt 8 Projekt 9 Projekt 10 Projekt 11

 

Project 4 - CSALÁDIHÁZ

Rövid változat
Ha a sütôbôl kiveszik a húst félig sülten, és megkérnek, hogy csinálj belôle felséges lakomát, nehéz dolgod van. Szerencsésebb lett volna, ha már a pácolást is rád bízzák. Egy valamilyen koncepcióban felépült félkész házat újratervezni – nem egyszerû. De miért ne? Szerencsére a Megbízóval igen közeli ízlésünk volt…

Hosszabb változat
A házat megbízóm egy építésztôl vásárolta, aki saját négyfôs családja részére tervezte az épületet Szentendrén, a parti sétányon. A tervezô családi okok miatt adta el a szerkezetkész épületet. Megbízómnak teljesen más igényei voltak, amihez a csaknem kész, nagyon jól átgondolt, magas minôségben épített, 3 szintes házat kellett alakítani.

Cél
Olyan terek kialakítása, ami a család minden tagjának az igényeit kielégíti – meglepô módon –, valamint nagy és intenzív társasági élethez biztosítja a teret. Ez a szempont a teraszra és a kertre is kivetült.

Térszervezés
Tetôtér: A család privát zónája, a külvilágtól teljesen elszeparálva. Relax!
Földszint: ide rendeztük a központi teret a család számára + 1 vendégszoba
Pince: haverok, buli, fanta!

Koncepció
Intenzív színek, érdekes formák, fura terek, még is nyugodt enteriôrök.