PROJEKT 1
Gyógyszerforgalmazó Cég Irodaháza

Biatorbágy
Komplett Belsőépítészet

 

Helyszín
Biatorbágy, Viadukt u. 1.

Tervezés
2001. október – 2002. március

Épület átadása
2003. nyár

Építész
Molnár Zsuzsa

Statikus
Kis Ervin

Kerttervezô
Égig érô fû / Bán Karolin

Projekt 1 Projekt 2 Projekt 3 Projekt 4 Projekt 5 Projekt 6

Projekt 7 Projekt 8 Projekt 9 Projekt 10 Projekt 11

 

Projekt 1 - GYÓGYSZERFORGALMAZÓ CÉG IRODAHÁZA

Rövid változat
Egy eredetileg is gyönyörû, ipari mûemlék kategóriájú épületet kellett „reinkarnálni”, azaz a kor (és persze a Megbízó és cégprofilja) elvárásainak megfelelôen felújítani. Egyik kedvenc munkám!

Hosszabb változat
Az épület valamikor 1936 körül épült, eredetileg transzformátorház volt a vasút mellett. Valószínûleg a ’60-as évek óta nem használták, csak omladozott magában. De a Bauhaus iskolát követô gyönyörû formája, még így is felhívta magára az erre érzékenyebb emberek figyelmét. Így történt ez megbízómmal is.
Cél volt az épület eredeti formájának, adottságainak megôrzése. Ugyanakkor a leendô funkció figyelembevételével bôvítésre is szükség volt. Az építész itt is kínosan ügyelt, hogy a ház eredeti arányait ne sértse meg. Az eredeti és az új funkció közötti óriási eltérés, valamint az épület keskeny és hosszú elrendezése miatt, ez nagyon komoly kihívás volt belsôépítészeti szempontból (is).

Koncepció
Az adott tér megôrzése, hangsúlyozása, mégis addig szokatlan térszervezéssel, más, igen újfajta munkaszervezési stratégia térigényének megteremtése. Minôségi anyaghasználat, érdekes fényhatások, szokatlan megoldások, amik a bent tartózkodók hangulatát pozitívan befolyásolják, munkájukban inspirálják nap mint nap. És persze az sem baj, ha az érkezôket kicsit talán meghökkentik, és jókedvre derítik.
Valamennyi belsô szerkezeti elem, a bútorok, lámpák, valamint a tetôterasz vízköpôje egyedi gyártásban készültek terveim alapján.
Amiért büszke vagyok: A régi irodából átköltözve a dolgozók egy idô után szemmel láthatóan többet adtak személyes megjelenésükre a munkahelyen nap mint nap, és nagy figyelmet fordítottak szûkebb munkakörnyezetükre. (De ez maradjon köztünk ;-))